Nei, skal du ikke på ferie i sommer?!

Sommer

Det blåser kaldt ute og temperaturer lå på vinterskala i de siste ukene, men sommeren er offisielt her så spørsmålet er uungåelig.

Hvor skal du på ferie i sommer?

Jeg vet aldri hva jeg skal svare på dette da jeg ikke går og planlegger sommerferie på forhånd. Jeg kjenner til folk som fikser seg ferien allerede i januar og sitter og planlegger halve året hva de skal pluss sparer for å unne seg digg ferie. Det er ikke slik her hos oss.

Sommer

På de snart femten år i Norge hadde vi maks syv sommerferier hvor vi var utenlands, inkludert reiser til Russland for å besøke familie. Enten hadde vi ikke papirer, eller råd, eller tid siden jeg måtte jobbe. Og vet du hva, det er helt greit. Jeg savner ikke aktive ferier og er glad i Norge. Så nei, jeg vet ikke om jeg skal på ferie utenlands, men ferie skal jeg ha for det om.’

Det som overrasker meg er faktum at dersom jeg sier at jeg skal være hjemme i ferien, så begynner folk å reagere som om jeg skal ikke ha noe ferie i det hele tatt.

Nei, skal du ikke på ferie i sommer liksom?

Hallo, ferien kommer uansett om jeg er i Norge eller i et annet land. Dersom jeg reiser så trenger jeg ferie etter ferie, siden det å reise sliter meg skikkelig ut. Pluss at jeg vil bruke penger, kanskje mye, siden på reise koser man seg ekstra mye samt får ofte uforutsigbare utgifter.

Så om jeg ikke reiser noen steder så da oppnår jeg to fordeler- hviler meg skikkelig heilmax og sparer penger til noe kos iløpet av året.

Jeg tar ikke ut hele ferien i sommer heller, da jeg synes det er deilig å spare en del til høsten når alle skal sitte på jobb og jeg kan kose meg med weekend tur til bursdagen min.

Så folkens, igjen, det er slettes ingen tragedie å være i Norge om sommeren. Norge er vakker og flott. Vær glad for det!

Thats it, sommerferien blir på meg i år uansett. Om jeg skal reise, det vet jeg ikke enda.

Hva med dere?
—————–
LenaLykke

Foto: RÅ Foto

8 kommentarer
  1. Ja, det er rart det der, hvor opptatt alle er av om man skal noe sted om sommeren? Sommeren er jo dyreste tiden i året å reise også, så jammen ikke for alle det der nei.

   Jeg har heller ikke planlagt noen feriereise i år. Men i går var jeg impulsiv og kjøpte en reise som jeg skal ut på i neste uke. Det må bli litt sånn impulsivt her av og til for det er vanskelig å planlegge helsa. Datteren min har siste skoledag om 2 dager, så derfor kunne vi unne oss en tur før skoleferien begynner i resten av landet. Vi skal utenlands denne gangen.

   Jeg er veldig glad i å reise, både i Norge og utenlands. Det er mange steder jeg har lyst å dra, men det er ikke mulig å få med seg alt. Så da koser jeg meg de turene jeg får til 🙂

   Vi er et land med tradisjon for å reise litt i feriene, så det er nok der det ligger 🙂

  2. Jeg er som regel i Norge jeg. I Oslo også faktisk. Men noen små helgeturer i løpet av sommeren hit og dit. Men lange to ukers her og der, aldri..

  3. Jeg reiser når og hvor det passer meg, og det er sjelden dit alle andre drar. Er helt enig med deg i at man kan bli utslitt av å reise bort i ferien, så litt tid hjemme før og etterpå er uansett et must. Og det er ekstra stress å dra bort noe sted i fellesferien – hater kø på flyplassen, he, he. De siste årene har jeg ikke kunnet planlegge ferie pga. risikosvangerskap, så jeg har stort sett holdt meg hjemme. I år skal jeg bruke sommerferien på fertilitetsbehandling, men det er mulig jeg blir lenger i St. Petersburg enn strengt tatt nødvendig, så jeg får vært litt turist også. Har ikke bestemt meg enda. Sist jeg planla sydentur et halvt år i forveien, var i 2011, og da lovte jeg meg selv aldri mer. For da det var på tide å dra, hadde jeg mest lyst til å nyte sommeren i Oslo. Til syden kan man heller dra når det er stygt vær her, men jeg er ikke så opptatt av bading og sol uansett. Drar heller på opplevelsesferie eller besøk hos familie og venner. Da jeg var barn, var det nesten ingen som dro utenlands, så da holdt det i massevis å dra på sommerferie til bestemor og bestefar, eller på sommerleir eller bilferie og camping, så det med at vi absolutt må fly alle steder hele veien til stadig mer eksotiske reisemål, er noe som har kommet de siste årene. Det er fint at bedre økonomi gir oss flere valgmuligheter, men ikke når det blir en tvangstrøye.

  4. I fjor høst var jeg 1 uke på Kreta. Da var det ca. 20 år siden sist jeg ferierte utenfor Skandinavia. Men ferie er ferie uansett hvilke valg man tar.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg