KAN VI SLUTTE Å SE PÅ FAR SOM SÆDDONOR?!

jæren
Jeg leser dagens diskusjon som kom av at det ble ikke tillatt med partner med på fødsel nå i korona-tid. Det jeg reagerer like sterkt på som på tiltakene er reaksjoner fra flere. Typisk er dette damene i 50-årene som er definitivt ferdige med barnefødsler og dermed blitt eksperter på hvordan fødende kvinne skal behandles.
Men ikke nok med det, også pappaer skal behandles som ikke pappaer, men sæddonorer.
Her i Norge står vi for likestilling. Men gjelder det bare kvinner?!
Hva med foreldrerett til fedre? I mange hundre år ble mannen skviset vekk fra sine egne barn. Alt som gjald fødsel og graviditet var forbeholdt kvinne. Ikke rart vi har en hel generasjon med fraværende fedre. I mange hundreår ble mannen sett på som sæddonor som ikke burde hatt rett til å se sitt barn vokse i magen, delta aktivt i graviditet og se hvordan hans barn blir født.
Heldigvis er vi i 2021 og far har samme rettigheter som mor. Selv om far ikke har barnet i magen venter han barnet sitt på lik linje med mor. Hvorfor blir han kastet ut fra fødestua? Kun fordi at han ikke føder selv fysisk? Dersom ett barn i Norge trenger operasjon eller helsehjelp så får foresatte komme inn med barnet. Men hvorfor brytes rettigheter til nyfødte da? Det er jo barn under 18 år.
Kanskje det er på tide å slutte å se på pappa som sæddonor?
Tenk heller på at for noen pappaer er det aller første barn, for noen er dette barnet første og eneste. Et øyeblikk som man husker resten av livet. Øyeblikket som blir frastjålet fra dem.

Pappa er ikke sæddonor, ikke en «ledsager», men fullverdig forelder som har sin rett å være med på fødsel på lik linje med mor. 

signature lena
2 kommentarer
  1. småbarnsforeldre har skrevet et innlegg om dette for ikke så lenge siden på bloggen sin. der kan man også skrive under på et opprop til myndighetene. det er ikke ofte jeg protesterer på koronatiltakene, men dette har jeg undertegnet. som samfunn må vi greie å prioritere dette. det må da være mye viktigere enn at folk kan få reise på ferie om de vil.

   jeg så en jordmor skrive et tilsvar i media der hun forklarte at de måtte være så strenge fordi de var så få jordmødre, og fordi jordmødre ikke var prioritert i vaksinasjonskøen blant helsepersonell. det siste bør da myndighetene kunne gjøre noe med, hallo! jeg er drittlei av at alt som har med kvinnehelse å gjøre blir nedprioritert. og hvorfor er de for få i utgangspunktet – er ganske sikker på at jeg har lest noe om nedskjæringer,

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg