OBLIGATORISK VAKSINE SOM I DANMARK?

Categories Blogg
sushi
Jeg leser i dag på Facebook hos ei venninne som bor i Danmark at landet har vedtatt lovverk som vil tvinge alle til å vaksinere seg mot coronavirus når vaksinen blir klar. Altså noe man ikke kan velge selv. Vaksine blir obligatorisk. Jeg lurer på på om det vil gjelde alle vaksiner etterhvert.
Jeg må innrømme at dette gir meg gåsehud. Jeg er ikke vaksinemotstander, og skjønner godt at vaksiner er nødvendige for at vi blir beskyttet mot en rekke skumle sykdommer. Men selvbestemmelse over egen kropp er enda viktigere mener jeg.
sushi
Foto: RÅ Foto
Det å ikke kunne bestemme over egen kropp og helse er det skumleste som finnes for min del. Jeg vet at covid er veldig farlig og jeg er utrolig redd, men jeg vil gjerne være sikker på at om jeg tar vaksine mot covid så det er fordi at jeg selv vil. Ikke fordi at staten bestemte over kroppen min.
For meg er det et steg i farlig og helt feil retning. Hva synes dere? Er det lurt med påbudt og påtvunget vaksine til hele landets befolkning? Skal dere ta vaksine mot covid når den kommer?

 

signatur

10 kommentarer

10 thoughts on “OBLIGATORISK VAKSINE SOM I DANMARK?

  1. Det er en diskusjon som er litt vanskelig. For man bestemmer over egen kropp over å ikke ta den, men kanskje man påvirker andres “kropp” ved å IKKE ta den… I utgangspunktet vil jeg si frivillig, men hvis noen velger å ikke ta den og flyr rundt og smitter folk?? Jeg tror jeg ville tatt den frivillig. Vil ikke bli syk. Skummel sykdom. Tror ikke det blir tvang i Norge jeg, men at man oppfordres..

  2. Jeg er i utgangspunktet veldig for vaksiner og har tatt så å si alt som fins mellom himmel og jord, unntatt to, og det var den mot fugleinfluensa og den mot svineinfluensa da de først kom på markedet (senere er svineinfluensa blitt inkludert i den vanlige sesonginfluensavaksinen, så da har jeg fått den likevel). Jeg er nemlig litt skeptisk til nye og uutprøvde vaksiner, så forstår godt reaksjonen din. Har allerede tenkt over hva jeg vil gjøre når/om vaksinen mot Covid 19 kommer på markedet og har konkludert med at det må være en avveining av flere faktorer. Jeg håper at den vil føles trygg å ta, men om den ikke gjør det, er jeg heller ikke særlig hypp på å bli tvunget til å ta den, selv om jeg forstår at flokkimmunitet er et samfunnsanliggende som jeg som enkeltindivid ikke bare kan blåse av, og særlig ikke nå. Personlig er jeg mye mindre villig til å risikere bivirkninger som gravid og ammende eller på vegne av mitt nyfødte barn enn jeg ellers ville vært, samtidig som det kanskje er ekstra viktig da med beskyttelse fra vaksinen om de potensielle skadevirkningene av å få sykdommen er enda større, så jeg ville tatt en grundig diskusjon med legen først. Liker derfor ikke tanken på å havne på automatisk samlebånd, men håper vi kan stole på Folkehelseinstituttet når de sier at det ikke blir aktuelt med noen vaksine før den er garantert og grundig dokumentert trygg. Regner med de har lært litt av fadesen med svineinfluensavaksinen …

  3. Jeg er HELT enig med deg, Jeg skal sikkert ta vaksinen, men jeg vil bestemme det selv. På prinsippielt grunnlag nekter hele meg at det skal bestemmes over mitt hode hva jeg skal gjøre med min kropp. Myndighetene får sannelig ha tillit til at jeg er den som avgjør hva som er best for meg, og at jeg er i stand til å ta den avgjørelsen selv.

    Slike påbud er noe av det som kan få meg til å nekte å ta den fordi det strider i mot alt jeg tror på. Vi har da ingen diktatur-stat så vidt jeg vet.

    Håper du får ei riktig god helg, med eller uten vaksine når den tid kommer 🙂

  4. Det er kjempeviktig at alle tar vaksiner. Folk har rett og slett glemt hvordan det var i verden uten mange av de vaksinene vi nå tar som en selvfølge. Det er en del av dugnaden, og jeg håper det blir som i Danmark!

  5. Tror Høie fikk spørsmål om det for noen dager siden, og da svarte han at vi aldri har hatt tradisjon for å gjøre vaksiner obligatoriske i Norge. Det blir neppe aktuelt her – vi er for glade i friheten vår og de er for glade i å la oss tro at vi velger selv. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.