SEINSOMMER OSTEKAKE

Categories Matlaging
ostekake
Sommeren er fortsatt her og det er lov å bake nydelige kaker med sommerens bær. Jeg elsker blåbær, bringebær og solbær og lager gjerne kaker med disse bærene. Før høsten kommer for fullt og da blir det pumpkin latte og annen høstlig kos (som jeg elsker mest faktisk).
Her er enkel oppskrift uten gele-lokk. Denne ostekaken har alt – den smaker kjempegodt, er enkel å lage og ser kjempefin ut. I tillegg kan du pynte den med dine favorittbær, eller favorittsyltetøy, slik at den smaker akkurat slik du vil.
Oppskriften er hentet fra Melange.
ostekake
Du trenger:
  • 250 gram Digestivekjeks, eller Kornmo

  • 150 gram Melange

  • 300 gram kremost

  • 60 gram melis

  • 1 ts vaniljesukker

  • 0.5 stk sitron, saften

  • 3 dl kremfløte

ostekake
ostekake
Slik gjør du det:
  1. Ha kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle til du får små smuler. Ha kjeksmulene i en bolle og bland sammen med smeltet Melange. Du kan også bruke en foodprosessor til dette steget.

  2. Ha kjeksblandingen i en springform (20 cm), og trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover for å forme en liten kant. Sett formen med kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

  3. Ha kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle, og pisk sammen til du har en jevn blanding.

  4. I en annen bolle pisker du kremfløte til du har en krem som er myk og fast, men ikke for stiv.

  5. Bland så den piskede kremen sammen med kremostblandingen til du har en jevn ostekrem som er fri for klumper.

  6. Bre ostekremfyllet over kjeksbunnen og glatt den ut, slik at du har en jevn og fin ostekake.

  7. Ha ostekaken i kjøleskapet og la den stå i minst tre timer, helst over natten.

 

ostekake

 

 

 

 

 

 

7 kommentarer

7 thoughts on “SEINSOMMER OSTEKAKE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.