DRONNING MAUD DESSERT

dronning maud
Jeg har smakt denne desserten i jula (kjæresten har laget) og tenkte å dele oppskriften. Den er mektig, god og typisk vestlandsk dessert. Du kan lage den i flere varianter, og pynte som du ønsker, men friske bær er best.
Dette trenger du:
5 stk eggeplommer
4 ss sukker
1 ss vaniljesukker
5 plater gelatin
5 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade
dronning maud
Slik gjør du dette:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter til de er blitt myke
2. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til luftig eggedosis.
3. Pisk fløten til en passe løs krem.
4. Finhakk eller riv sjokoladen. Vi brukte en rasp for å få en medium fin grovhet på sjokoladestrøsselet.
5. Løft gelatinplatene ut av vannet og over i en kjele. Smelt platene på lav varme. Gjerne rør rundt innimellom til gelatinen har blitt helt flytende og uten klumper.
6 .Hell gradvis gelatinen over i eggedosisen mens du visper for å blande den godt med eggedosisen. Vend deretter eggedosisen inn i kremen og bland godt.
7. Ha mousse og sjokolade lagvis i porsjonsglass. Det kan være en fordel å gjøre det ganske raskt så ikke gelatinen rekker å stivne før du legger mousse i glassene. Du kan også ha desserten i en stor bolle. Avslutt med revet sjokolade på toppen.
Velbekomme!
signature lena
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg